Cairoli och Seewer vinnare i Ottobiano

Ottobiano bjöd ett av säsongens tuffaste race med 30 grader värme och en utmanade sand bana. Tävlingen ställde alla förare inför en taktisk utmaning att orka köra på topp.

Vinnaren Cairoli njöt av hemma publiken och bjöd på en riktig uppvisning. Vinnare i både race 1 och 2 visade han att ingen kan utmana han på hemma plan. Vinnare i Italien var även Red bull KTM då Cairolis kollega Jeffrey Herlings kammade hem båda andra platserna och var den som var närmast att utmana Cairoli.

Clement Desalle som har haft en riktig form topp med raka vinster orkade inte hålla sig på topp i Italien och slutade på en 7 plats i totalen.

Även för Paulin Gaultier gick det tungt där han började starkt i första racet och hamnade på en 3 plats, men i andra racet så blev de bara en 10 plats.

I MX2 så hade den favorit tippade Paul Jonass problem med starten i första racet och han berättar i intervjun efter åt att han tappade mycket energi att jaga i kapp efter den dåliga starten.

Bättre gick det för jagande Jeremy Seewer som vann i Italien. När jonass fick en dålig tog Seewer chansen att plocka poäng i tabellen.

Svensk hoppet Alvin Östlund visade ännu en gång att han är en förare som vill vara med och slåss i tabellen. Med en 5 och en 8 plats lyckades han kamma hem 29 poäng i totalen.

Rockstar Energy Husqvarna Factory racing föraren Thomas Covington visade på klass när han fick stå på podiumet som trea. Amerikanen berättade i intervju att han tidigare haft svårt på sand, då de inte finns något liknade i USA.

 

Lämna en kommentar